Nicolaï Fruit uit het Belgische Sint-Truiden heeft onlangs succesvol haar nieuwe ERP-systeem SAP Business One gekoppeld aan QC One. De integratie tussen beide systemen ontzorgt diverse afdelingen en draagt bij aan een efficiëntere manier van dataverwerking als het gaat om kwaliteitsrapporten.

De AGF-specialist werkt al enkele jaren met de keuroplossing van QC One. Johan de Gendt, CEO bij Nicolaï Fruit, legt uit: “Aanvankelijk zijn wij op twee locaties gestart met het digitaliseren van ons keurproces. Vervolgens hebben wij de keuze gemaakt ook ons ERP-systeem te vervangen en zijn wij succesvol gemigreerd naar SAP Business One. Een logisch gevolg van deze stap, is ook de koppeling met QC One. Deze is succesvol tot stand gekomen door goed werk van onze partner Vigor uit Mechelen.” Binnenkort zal Nicolaï haar keurrapporten ook automatisch gaan delen via het keurplatform. Zo vergroten zij nog meer hun transparantie naar zowel leveranciers als klanten.

Verkoopafdeling optimaal geïnformeerd

Dat zowel het verkoopteam als de kwaliteitsafdeling goed samenwerken, lijkt evident. Toch is dit niet altijd het geval. QC One zorgt ervoor dat verkopers direct over de juiste kwaliteitsinformatie kunnen beschikken. En ook vanuit het ERP-systeem is direct het kwaliteitscijfer van een pallet of partij te zien. Hier kunnen zelfs direct geschikte klantgroepen worden weergegeven. Daarnaast blijft iedereen overal op de hoogte met de gratis QC One app voor iOS en Android.

Vigor – SAP Business One Partner

Vigor helpt bedrijven om hun werking en hun resultaten te verbeteren op basis van geïntegreerde systemen. Op basis van SAP Business One verbeteren de Vigor-consultants verschillende aspecten van de bedrijfsvoering: de controle over de financiële processen, de toegang tot data en informatie, de beslissingsprocessen, de organisatie van productie en logistiek, en de klantenservice.